کارخانه هونداا

به‌خاطر به‌روزرسانی شدن خط‌تولید یا در واکنش به تعرفه‌های ترامپ، هرچه که باشد، به‌نظر می‌رسد هوندا در پی اعمال تغییرات اساسی در خط‌تولید محصولاتش است.

شرکت خودروسازی ژاپنی ممکن است حتی بیشتر از یک خط‌تولید در ایالات‌متحده احداث کند تا از تعرفه‌های سنگین خودرویی دولت ترامپ در امان باشد. بر اساس گزارش جدیدی از «نیکی» آسیا که در ۱۵ آوریل منتشر شد، سازندگان «آکورد»، «سیویک» و «CR-V» در حال بررسی برنامه‌هایی برای افزایش چشمگیر تولید بومی خود در ایالات‌متحده هستند. این روزنامه تجاری ژاپنی ادعا می‌کند هوندا قصد دارد تولید خودرو در ایالات‌متحده را بین ۲ تا ۳ سال آینده تا ۳۰ درصد افزایش دهد. این تصمیم ناشی از وضع تعرفه ۲۵ درصدی رئیس‌جمهور ترامپ بر خودروهای وارداتی و قطعات خودرو به این کشور است؛ زیرا هدف آن تولید بیش از ۹۰ درصد از خودروهای فروخته‌شده در ایالات‌متحده در داخل کشور است.

بهره‌ برداری از توافقی منسوخ

توافقنامه ایالات‌متحده-مکزیک-کانادا (USMCA) به‌خودروها اجازه می‌داد بین ۳ کشور بدون تعرفه جابه‌جا شوند؛ به‌شرطی که درصد معینی از قطعات از آمریکای‌شمالی سرچشمه گرفته باشند. خودروسازان ژاپنی از این توافقنامه تجاری به‌نفع خود استفاده و شبکه‌ای را ایجاد کردند که خودروها را از طریق همسایگان شمالی و جنوبی خود، جایی که هزینه‌های نیروی کار پایین‌تر است، به ایالات‌متحده صادر ‌کند.

در مورد هوندا نیز قاعده توافق USMCA و نفتا که پیش از آن وجود داشت، به این خودروساز اجازه داد بخشی از تولید CR-V و سیویک را از کارخانه‌های انتاریو کانادا به‌منظور تامین نیاز نمایندگی‌های خود در ایالات‌متحده منتقل کند.

به‌گفته «نیکی» این شرکت قصد دارد تولید کراس‌اوور CR-V را از کانادا به ایالات‌متحده و تولید HR-V را از مکزیک به ایالات‌متحده منتقل کند. «نیکی» بیان می‌کند که انتظار می‌رود این اقدامات برای انتقال تولید، همراه با تغییرات در زنجیره تامین قطعات، حداقل ۲ سال زمان ببرد.

تعرفه‌های دولت ترامپ سالانه حدود ۴.۵۷ میلیارددلار برای هوندا هزینه داشت. درحالی ‌که هزینه‌های نیروی کار و سایر هزینه‌ها در ایالات‌متحده همچنان درحال افزایش است، این خودروساز تشخیص داد که اقدام برای جبران اثرات تعرفه‌ها موثرتر است.

زیرساخت‌های سنگین «هوندا» در ایالات‌متحده

از حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرویی که هوندا سال گذشته در ایالات‌متحده فروخت، حدود یک میلیون دستگاه، یا ۷۰ درصد از آن‌ها، درواقع در خاک آمریکا تولید شده‌اند. با این حال، هوندا برای تکمیل برخی تولیدات خود، حدود ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو را به ایالات‌متحده وارد می‌کند؛ از جمله ۳۰۰ هزار دستگاه از کانادا؛ جایی که کارخانه آلیستون انتاریو برخی مدل‌های CR-V و سیویک را تولید می‌کند که درحال حاضر در نمایندگی‌های هوندا موجود هستند.

در هر صورت باید بپذیریم که هوندا یک مزیت خاص دارد که برخی از رقبای دیگرش ندارند؛ پایگاه تولیدی مستحکم مستقر در ایالات‌متحده. هوندا نخستین خودروساز ژاپنی بود که شروع به‌ساخت خودرو در ایالات‌متحده کرد و کارخانه خودروسازی ماریزویل آن‌ها در اوهایو، در اول نوامبر ۱۹۸۲ شروع به ساخت خودرو کرد. امروزه، این کارخانه همچنان محل تولید هوندا آکورد و سدان‌های آکورا TLX و آکورا اینتگرا است.

هوندا درمجموع در چهار کارخانه در سراسر غرب و جنوب آمریکا خودرو تولید می‌کند؛ از جمله CR-V و آکورا MDX و RDX در ایست لیبرتی، اوهایو، مینی‌ون اودیسه، شاسی‌بلندهای پاسپورت و پایلوت و کامیون ریج‌لاین در لینکلن ایالت آلاباما و همچنین سیویک هاچ‌بک و CR-V در گرینزبورگ از ایالت ایندیانا.

بر اساس اسناد منتشرشده توسط NHTSA به‌عنوان بخشی از قانون برچسب‌گذاری خودرو آمریکایی (AALA)، برخی محصولات هوندا از بیشترین میزان قطعات تولیدشده در ایالات‌متحده-کانادا برای مدل سال ۲۰۲۵ برخوردارند؛ از جمله هوندا ریج‌لاین تریل‌اسپرت ساخت آلاباما که دارای ۷۵ درصد قطعات ایالات‌متحده-کانادا است.

ایده‌هایی برای آینده

در یادداشتی جدید که در ۱۵ آوریل برای سرمایه‌گذاران ارسال شد، دانیل ایوز تحلیلگر Wedbush Securities و چهره رسانه‌های اجتماعی خاطرنشان کرد که در ۱۴ آوریل، ترامپ «ایده به‌تعویق انداختن تعرفه‌های خودرویی را برای ۲ شرکت بزرگ دیترویت و تسلا در میان خودروسازان خارجی مطرح کرد».
با این وجود، اگر این اتفاق واقعا رخ ندهد، یادداشت ایوز و این خبر نشان می‌دهد این نوع بازگشت تولید به‌داخل کشور در یک حباب اتفاق نمی‌افتد و یک‌شبه هم رخ نمی‌دهد و درواقع هیچ دکمه روشن-خاموشی برای تولیدکنندگان وجود ندارد که آن را فشار دهند.

اگرچه ممکن است اغراق‌آمیز به‌نظر برسد وقتی ایوز می‌گوید که «مفهوم خودرو ساخت ایالات‌متحده با تمام قطعات ایالات‌متحده یک روایت داستانی خیالی است»، اما بر اساس شباهتی از حقیقت است. ۷۵ درصد قطعات «آمریکایی‌ترین خودرو هوندا»، هوندا ریج‌لاین تریل‌اسپرت ساخت آمریکا است؛ به این معنی که ۲۵ درصد هنوز از جای دیگری می‌آید.

هوندا در این مورد درمقایسه با سایر تولیدکنندگان مانند مزدا و میتسوبیشی با «بهترین حالت ممکن» بازی می‌کند که دومی هیچ تولیدی در ایالات‌متحده ندارد. هوندا بیش از ۴۰ سال پیش بخش بزرگی از تولید خودرو خود را به‌داخل کشور بازگرداند. درنهایت با سرعتی که دولت ژاپن پیش می‌رود، چه کسی می‌داند درآینده واقعا چه اتفاقی خواهد افتاد؟!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =